Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат пояснив, чи будуть винищувачі F-16 в Україні до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат пояснив, чи будуть винищувачі F-16 в Україні до кінця року

Україні потрібно підготувати пілотів, інфраструктуру та інженерно-авіаційний склад, щоб отримати винищувачі F-16.

25 грудня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат відреагував на інформацію, що Україна отримає винищувачі від Нідерландів до кінця цього року. За словами Ігната, спочатку потрібно дочекатись, щоб Україна була у повній готовності прийняти західні літаки.

Ігнат пояснив, чи будуть винищувачі F-16 в Україні до кінця року

Винищувачі F-16. Фото з відкритих джерел

В ефірі "Радіо Свобода" Юрій Ігнат пояснив ситуацію з поставками винищувачів. За словами речника Повітряних сил між керівниками України та Нідерландів справді відбулась розмова про доставку літаків до кінця року, однак у ній звучало слово "може". Таким чином Ігнат не підтвердив, але й не спростував, що Україна може отримати винищувачі F-16 до кінця року. 

Попри це, речник Повітряних сил пояснив, що Україна має створити відповідні умови для того, аби літаки виконували свої завдання.

"Який є сенс доставляти сюди літаки, щоб вони тут стояли під прицілом у ворога. Треба дочекатись, щоб усе на 100% було готове: інфраструктура, льотчики та інженерно-авіаційний склад", — говорить Ігнат.

Саме на підготовці інженерів Ігнат робить важливий акцент, адже вони є одним з ключових етапів для бойового використання винищувачів.

"Інженери будуть не лише обслуговувати літаки, а й займатись озброєнням. Ми ж літак беремо, щоб воювати, а не щоб він стояв. Авіаційне озброєння потребує відповідних знань, щоб налаштовувати та завдавати ним ударів", — пояснив Юрій Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки західних літаків здатні змінити ситуацію на полі бою.

Також "Коментарі" писали, що Росія зірвала контракт на поставку винищувачів до України. Україна була близька до підписання контракту з однією з країн Латинської Америки, яка через тиск РФ відмовилась завершити переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини