Головна Новини Суспільство Війна з Росією Австралія знищує вертольоти, які хотіла купити Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія знищує вертольоти, які хотіла купити Україна

Україна подавала запит на купівлю гелікоптерів MRH90 Taipan до Збройних сил Австралії.

27 грудня 2023, 12:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австралія проводить утилізацію гелікоптерів NH90, які виявились "проблемними" для місцевих військових. Австралійські військові зазначили, що вертольоти мають складнощі з технічним обслуговуванням та безпекою польотів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Defense Express.

Австралія знищує вертольоти, які хотіла купити Україна

Гелікоптер MRH90 Taipan. Фото з відкритих джерел

У 2022 році Австралія вирішила списати 45 вертольотів NH90, які отримали місцеву назву MRH90 Taipan. Остаточне рішення про знищення літаків було прийнято у вересні 2023 року, коли один з них зазнав аварії під час навчань Sky Sabre 2023. Тоді загинуло чотири військових. Однак остаточні причини, чи призвів до інциденту саме технічний стан гелікоптерів, не повідомлялись.

Публікація австралійського порталу APDR свідчить, що Україна планувала викупити MRH90 Taipan та подала відповідний запит на гелікоптери, вартість яких на вторинному ринку сягає щонайменше 20 млн доларів.

"Окремий парадокс полягає ще в тому, що Taipan має настільки міцну конструкцію з вуглецевого волокна, що австралійські спеціалісти буквально не можуть її розрізати. Тому ці гелікоптери по суті розбирають, а зняті елементи конструкції просто закопують в землю", — пише Defense Express.

Замість MRH90 Taipan Австралія збирається купити в США 40 вертольотів UH-60M Black Hawk на суму в майже 2 мільярди доларів. Однак австралійські військові вказують, що за технологічним рівнем Black Hawk поступається списаним MRH90 Taipan та є скоріше "літаючим трактором".

Таким чином Австралія утилізує гелікоптери, які могли б й надалі бути на озброєні в країні, або які можна було б відправити на війну в Україну

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія зірвала контракт на поставку винищувачів до України.

Також "Коментарі" писали, що у Повітряних силах пояснили, чи будуть винищувачі F-16 в Україні до кінця року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини