Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Польщі спалахнув скандал через заяву екс-глави МЗС країни про поділ України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі спалахнув скандал через заяву екс-глави МЗС країни про поділ України

Колишній польський дипломат Радослав Сікорський заявив, що країна вагалася з приводу своєї позиції у перші десять днів вторгнення РФ, коли було ще незрозуміло, чи вийде Україна

23 січня 2023, 17:42 comments2129
Поділіться публікацією:

Колишній глава МЗС Польщі Радослав Сікорський зізнався, що в перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну польська влада не мала впевненості в тому, що Україна встоїть і зможе відбити напад. У лютому-березні 2022 року офіційна Варшава не виключала сценарію поділу української держави. Саме тому в перші десять днів вторгнення польська влада не знала, яку позицію зайняти найкраще. Як повідомляє портал "Коментарі", слова екс-дипломата цитує "Wprost".

У Польщі спалахнув скандал через заяву екс-глави МЗС країни про поділ України

Радослав Сікорський. Фото: із відкритих джерел

"Я думаю, у них (Ред. – у правлячої партії Польщі "Право і Справедливість") був момент коливань у перші 10 днів війни, коли ми не знали, як усе піде, що, можливо, Україна впаде. Якби не героїзм Зеленського та допомога Заходу, все могло бути інакше", — зазначив Сікорський.

На таку заяву вже з'явилася реакція чинного голови польського уряду Матеуша Моравецького. Він у Twitter закликав дипломата публічно визнати свої слова невірними та забрати їх назад. Моравецький також звернувся до представників опозиції із закликом публічно засудити заяви Радослава Сікорського, відмежувавшись від них.                                                                                                                                                 

Також до критики Сікорського приєднався речник польського уряду Петро Мюллер. Він взагалі звинуватив дипломата в підігріванні Москві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц та Еммануель Макрон дали нову обіцянку Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить попередження генерала Міллі – як війна в Україні може розвиватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини