Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні прокоментували передачу Україні ATACMS, натякнувши, що РФ не варто хвилюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні прокоментували передачу Україні ATACMS, натякнувши, що РФ не варто хвилюватися

Представник Пентагону не став називати кількість наданих Києву ракет

20 жовтня 2023, 07:05 comments2009
Поділіться публікацією:

Москві не варто так болісно сприймати постачання США Україні далекобійних ракет ATACMS, адже є чітка домовленість із Києвом про те, що ця зброя не застосовуватиметься по території Росії, але це не стосується окупованої території, яка законно належить Україні та за яку йде боротьба. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на брифінгу зробив представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

У Пентагоні прокоментували передачу Україні ATACMS, натякнувши, що РФ не варто хвилюватися

Представник Пентагону генерал Патрік Райдер. Фото: із відкритих джерел

Очікувано генерал відмовився називати, скільки саме ракет уже отримала Україна і скільки ще буде відправлено найближчим часом.

Крім того, Райдер наголосив, що Вашингтон та Київ продовжать консультації з партнерами та союзниками для забезпечення країни всім необхідним для захисту від російської агресії. Підтримка України може лише посилитися, вона точно не ослабне, впевнені у Пентагоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після довгих переговорів Україна нарешті отримала американські ракети ATACMS, якими вже завдала ударів по місцях базування російської авіації у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. У Білому домі підтвердили, що передали нам ракети, що мають радіус дії 165 км (а не 300 км), натомість мають більшу кількість касетних зарядів (950, а не 300) порівняно з далекобійнішою модифікацією. Чому США зважилися на такий крок лише зараз? Що зміниться на фронті через появу в України ATACMS? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – практично 70% опитаних у світі кажуть, що їхній уряд має підтримати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії. Про це свідчать дані опитування GlobeScan.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

20 жовтня 2023, 15:14

Повинні виkонати Будапешсьkий меморандум.


Новини