Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пентагоні назвали точні терміни, коли українські пілоти завершать підготовку на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пентагоні назвали точні терміни, коли українські пілоти завершать підготовку на F-16

При цьому у Пентагоні зазначили, що не мають жодної конкретики щодо того, коли F-16 з'являться в Україні

5 січня 2024, 08:10 comments6334
Поділіться публікацією:

Українські пілоти активно проводять підготовку на винищувачах F-16. Все йде за планом, і курс навчання має завершитися за кілька місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер. Він зазначив, що навчання українських бойових льотчиків продовжується на авіабазі в штаті Арізона.

У Пентагоні назвали точні терміни, коли українські пілоти завершать підготовку на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Як ви знаєте, залежно від рівня навичок пілота це може тривати від п'яти до восьми місяців. І тому, я сподіваюся, десь пізніше цього року ми розпочнемо випуск цих пілотів", — пояснив він на брифінгу.

Райдер відмовився назвати навіть приблизні терміни щодо того, коли літаки F-16 з'являться в Україні і зможуть допомогти українським військам деокупувати українські території.

Варто зазначити, що перші українські пілоти вже пройшли базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії. Навчання, яке розпочалося у серпні, пройшли шість досвідчених льотчиків.

У британському уряді тоді наголосили, що ще десять пілотів-стажерів продовжують базову льотну підготовку, освоєння авіаційної медицини та тренування у центрифузі у Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — передані західними партнерами американські винищувачі F-16 можуть знаходитись на території України та застосовуватись на полі бою. Про це пише американський журнал Newsweek. Відповідне припущення видання робить на основі того, що останні три тижні російські окупанти втратили вісім літаків. Журнал також цитує російські провоєнні Telegram-канали, які припускають, що Збройні сили України могли використати сучасні західні літаки для знищення російських військових цілей.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вже в Україні є винищувачі F-16: пояснення Повітряних сил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини