Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot

Німеччина не готова предметно обговорювати питання про передачу Україні ППО Patriot

25 листопада 2022, 08:00 comments1478
Поділіться публікацією:

Системи ППО Patriot, які Німеччина має намір передати Польщі, призначені лише для країн-членів НАТО. Як повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на Reuters, про це заявила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

У Німеччині відреагували на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot

ППО Patriot. Фото: з відкритих джерел

"Ці Patriot є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що вони призначені для розгортання на території НАТО", — наголосила міністр.

Вона додала, що будь-яке можливе використання американських ЗРК не на території країн-союзників вимагатиме обговорення між країнами Альянсу. Тільки після того, як усі країни, що входять до Північноатлантичного альянсу, дадуть своє схвалення і висловляться щодо цього, питання може обговорюватися більш предметно. Поки що йдеться виключно про передачу системи ППО Patriot Варшаві.

Зазначимо, передувало такому повідомленню рішення влади Польщі ухвалити пропозицію Німеччини щодо розміщення систем ППО Patriot на кордоні з Україною. Тоді й почалися розмови про можливість поставити такі системи ППО Києву через ракетні атаки РФ, що посилилися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — екс-прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зробив шокуючі заяви — як поводилися союзники в перші дні вторгнення Росії в Україну, чому були впевнені, що Київ точно не встоїть.

Також видання "Коментарі" повідомляло — 24 листопада виповнилося 9 місяців від початку широкомасштабної російської агресії . Які основні висновки можна зробити? Чому весь світ дивується стійкістю українців? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: reuters.com/world/europe/german-patriot-air-defence-units-intended-nato-territory-berlin-tells-warsaw-2022-11-24/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини