Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Непалі назвали кількість їхніх громадян, які воюють на боці Росії: скільки вже ліквідовано
commentss НОВИНИ Всі новини

У Непалі назвали кількість їхніх громадян, які воюють на боці Росії: скільки вже ліквідовано

Росія вербує громадян Непалу для війни в Україні, попри заборону від непальського уряду.

25 січня 2024, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Для війни в Україні Росія намагається завербувати громадян інших країн, зокрема і непальців. Як повідомив міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд в Україні беруть участь щонайменше 200 громадян Непалу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання AP.

У Непалі назвали кількість їхніх громадян, які воюють на боці Росії: скільки вже ліквідовано

Росія вербує громадян Непалу на війну в Україну. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Непалу Нараян Сауд розповів, що Росії був відправлений запит з закликом не намагатись залучати непальців до війни в Україні.

"Ми попросили Росію негайно припинити вербування непальських громадян до своєї армії, негайно повернути тих, хто вже служить в армії, повернути тіла загиблих, а також вилікувати і повернути тих, хто був поранений в ході бойових дій" — говорить Нараян Сауд.

За його інформацією Росії вдалось завербувати щонайменше 200 громадян Непалу. З них відомо про 14 підтверджених випадків загибелі, а в Росії повідомили, що мають 12 тіл непальців. Родичі загиблих також закликають повернути тіла, щоб провести кремацію згідно з релігійними традиціями Непалу.

Міністр закордонних справ Непалу також заявив, що п'ять непальців перебуває в українському полоні. Нараян Сауд закликав Росію негайно вжити заходів, щоб громадяни Непалу були звільнені з полону.

Нагадаємо, що у Непалі заборонено їздити в Україну та Росії. Причиною цього стали постійні спроби Росії завербувати непальців для участі у війні. Попри це Росія офіційно не коментує ситуацію з вербуванням непальців. Також ЗМІ писали, що Кремль намагається вербувати кубинців для війни в Україні.

Зазначимо, що Путін на початку січня підписав указ, який дозволяє швидко отримати паспорт РФ для тих, хто воює на війні проти України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські солдати змушені воювати проти неочікуваного "ворога" в окопах.

Також "Коментарі" писали про українських партизанів, які створили "чарівну жінку" для окупантів. Вона отруїла на смерть російських солдатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини