Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові борються проти неочікуваного "ворога" в окопах
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові борються проти неочікуваного "ворога" в окопах

Щури та миші в окопах знищують техніку на мільйони, розносять хвороби та заважають українським солдатам.

25 січня 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

По всій лінії фронту українські та російські солдати стикаються з щурами та мишами. Вони зменшують боєздатність армії, пошкоджують техніку та викликають хвороби. "Мишача пандемія" заважає спати солдатам і навіть коти не можуть подолати навалу гризунів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Українські військові борються проти неочікуваного "ворога" в окопах

Щури та миші заполонили окопи на війні. Фото з відкритих джерел

Українська військова з позивним "Кіра" розповіла, що восени її батальйон піддався експансії мишей, яка заполонила окопи та бліндажі, коли вони були з завданням у Запорізькій області.

"Уявіть, що ви лягаєте спати, а ніч починається з того, що миша заповзає у ваші штани чи светр, жує кінчики ваших пальців та кусає вашу руку. Ти спиш 2-3 години, залежно від того, як тобі пощастить", – говорить військова.

"Кіра" додала, що одного разу в бліндажі з чотирма солдатами було 100 мишей.

Українські військові та волонтери намагаються позбутись гризунів, але повністю винищити їх не вдається. "Кіра" розповідає, щоб знищити мишей вони використали отруту, нашатирний спирт та інші методи, але вони не дають результату. За словами військовослужбовиці навіть коти не допомагають.

"Жила у нас кішка Буся, вона спочатку також допомагала і їла мишей. Але згодом їх стало так багато, що вона відмовилася. Кіт може зловити одну-дві миші, а якщо їх буде 70 – це нереально", — пояснює "Кіра".

Миші також знищують військове обладнання. За словами української військовослужбовиці у її батальйоні вони погризли дроти, колеса, баки, радіо та іншу техніку на загальну суму мільйон гривень.

Співробітник Національного музею національної історії України Ігор Загороднюк пояснив як війна вплинула на збільшення чисельності мишей. За його словами, через вторгнення РФ не було зібрано багато врожаю. Миші, які розмножились у перший рік війни пережили теплу зиму і тепер значно збільшили свою чисельність.

Крім незручностей та знищенної техніки, миші є рознощиками багатьох хвороб. У грудні українська розвідка повідомила про "мишачу лихоманку" серед російських солдатів на Куп’янському напрямку. У звіті говориться, що хвороба передається від мишей до людини "вдиханням пилу мишачих фекалій або потраплянням мишачих фекалій у їжу". Українські солдати розповідали, що це викликало у росіян лихоманку, висипання, блювоту, а також крововиливи в очі, біль у спині та проблеми з сечовипусканням. Про те, чи подібна ситуація сталась з українськими солдатами не повідомлялося.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий розповів, як набив пів відра мишей за кілька хвилин.

Також "Коментарі" писали, що українські військові тренуються в окопах поруч трупами тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини