Головна Новини Суспільство Війна з Росією У НАТО назвали найбільший ризик на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО назвали найбільший ризик на війні в Україні

Єнс Столтенберг назвав перемогу Путіна найбільшим ризиком і закликав союзників активізуватися у допомозі Україні

18 лютого 2023, 17:00
Поділіться публікацією:

Ризик перемоги путінського режиму у війні не можна порівняти з ескалацією через військову підтримку союзниками України. Потрібно допомогти Україні перемогти, оскільки йдеться про глобальну безпеку. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга на Мюнхенській безпековій конференції.

У НАТО назвали найбільший ризик на війні в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Ми повинні підтримувати та посилювати підтримку України. Путін не планує миру, він планує нову війну та нові наступи. І немає жодних ознак того, що він змінив свої амбіції", — заявив Столтенберг.

Він вкотре закликав партнерів активніше включитися на підтримку України, надавши їй усе необхідне озброєння. Тільки так Україна зуміє перемогти та відстояти свій суверенітет у Європі.

При цьому Єнс Столтенберг поспішив заспокоїти тих, хто досі вважає, що посилення військової підтримки України може спровокувати ескалацію. Тим, хто хвилюється потрібно розуміти, що безризикових варіантів просто не існує. Але найбільшим ризиком є перемога Путіна.

Генсек НАТО зазначив, якщо Путін здобуде перемогу в Україні, посланням для нього та інших авторитарних лідерів буде те, що вони можуть застосувати силу, щоб здобути те, що хочуть.

"Тому підтримувати Україну — це не тільки морально правильно, це також в інтересах нашої безпеки.... Дороги назад немає. Кремль хоче іншої Європи. Ту, де Росія контролює сусідів... Тому війна в Україні демонструє, що безпека є не регіональною. , а глобальною", — резюмував Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україна може вирішити питання із озброєнням – чому відкладається питання щодо західної авіації.

Раніше "Коментарі" писали – у Кремлі переживають через передачу Україні танків та ракет: подробиці Інституту вивчення війни (ISW).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини