Головна Новини Суспільство Війна з Росією У нас серйозні проблеми: президент Чехії закликав партнерів припинити говорити про втому від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У нас серйозні проблеми: президент Чехії закликав партнерів припинити говорити про втому від війни

Президент Чехії роз'яснив, чим загрожує Європі програш України у війні, закликавши партнерів припинити говорити про "втому від війни"

22 грудня 2023, 09:10 comments1437
Поділіться публікацією:

Європейські країни не мали б говорити про "втому від війни", на це мають право лише воюючі сторони, якими сьогодні виступають Росія та Україна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю французькому виданню Le Monde зробив президент Чехії Петр Павел.

У нас серйозні проблеми: президент Чехії закликав партнерів припинити говорити про втому від війни

Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

"Чесно кажучи, про "втому" можуть говорити тільки Україна та Росія... У наших країнах можна сказати, що ми звикли до цієї війни, але не втомилися. Наші міста не бомблять, наших громадян не вбивають. Єдиний наш тягар щодо допомоги Україні — це прийом біженців та певне зниження комфорту. Ми не відчуваємо страждань", — зазначив чеський президент.

Водночас, зазначив він, у Європи виникнуть серйозні проблеми, якщо деякі політики безвідповідально використовуватимуть інфляцію чи зростання цін на енергоносії для настроювання виборців проти допомоги Україні.

"Ми повинні мати мужність сказати нашим співгромадянам, що допомога Україні є нашою цікавістю", — зазначив Павел.

У цьому контексті президент Чехії висловив розчарування тим, що позиція Угорщини заблокувала надання Україні фінансової допомоги на 50 млрд. євро.

"Якщо ми вважаємо, що війна в Україні – це зло проти правового порядку, що вона зачіпає основи наших суспільств, ми маємо підтримувати країну, хочемо ми цього чи ні. Не з любові до українців, а щоб відстояти наш спосіб життя. Якщо дозволити Росії перемогти, це створить загрозу нашій власній безпеці, нашому майбутньому", — заявив Павел.

Він вважає, що, чим швидше буде вирішено питання фінансової допомоги Україні, то краще для всіх.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни назвали період, коли росіяни посилять наступальні штурми в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Захід малює похмурі прогнози для України: що незабаром чекатиме від Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини