Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Нацполіції пояснили, чи можуть поліцейські роздавати повістки замість працівників ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацполіції пояснили, чи можуть поліцейські роздавати повістки замість працівників ТЦК

Поліцейські не можуть роздавати повістки українцям, замість співробітників територіальних центрів комплектування.

22 січня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова Нацполіції Іван Вигівський заявив, що поліцейські не можуть вручати повістки військовозобов'язаним, однак вони допомагають працівникам ТЦК з процесом мобілізації в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання інтерв'ю Вигівського для РБК-Україна.

У Нацполіції пояснили, чи можуть поліцейські роздавати повістки замість працівників ТЦК

Керівник Нацполіції Іван Вигівський. Фото з відкритих джерел

Очільник Нацполіції пояснив в яких процесах поліція допомагає ТЦК сьогодні.

"Поліція максимально сприяє ТЦК в тому, щоб встановлювати місцеперебування ухилянтів, та згідно з повноваженнями й за наявності необхідних документів від ТЦК, доставляти до них таких осіб", — говорить Вигівський.

Однак видача повісток та спільні заходи з працівниками ТЦК Іван Вигівський вважає зайвими, через недостатність ресурсу Нацполіції для виконання таких завдань.

"Вручення повісток, спільні наряди – це додаткове навантаження, і у нас немає такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК ще й поліцейського", — сказав Вигівський та додав, що "ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити та роздавати повістки не будуть".

Також голова Національної поліції вказує, що зміна в роботі поліції можлива. Для цього необхідно прийняти законом відповідні норми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Нацполіції розкритикував ідею мобілізувати правоохоронців. Чим він пояснив свою позицію.

Також "Коментарі" писали про президента України Володимира Зеленського, який наполягає на справедливій мобілізації в Україні. Президент пояснює, що солдатам, які на фронті від початку війни потрібен відпочинок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

23 січня 2024, 03:26

Полиция и ТЦК и есть самые главные ухилянты, надо мочить это пидарье !

пэдро шоколадный

22 січня 2024, 21:48

пида ры вы гнойные


Новини