Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС України назвали два шляхи деокупації Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України назвали два шляхи деокупації Криму

У МЗС все ще не відкидають дипломатичний варіант визволення Криму

14 квітня 2023, 16:15 comments1266
Поділіться публікацією:

Для України є два шляхи деокупації Кримського півострова. Йдеться про військове, і дипломатичне – обидва вони актуальні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміна Джапарова.

У МЗС України назвали два шляхи деокупації Криму

Крим. Фото з відкритих джерел

"На моє переконання, головна наша перемога у питанні Криму — і багато в чому причиною цього є Кримська платформа — полягає в тому, що світ визнав, що Крим є інтегральною та невід'ємною частиною України. Як ми говоримо: Крим був, є і буде Україною" , – зазначила Джапарова.

Вона додала, меседжі та сигнали, які вимовляють країни-партнери такі: долю Криму, шлях його повернення має визначати Україна сама.

На думку Еміни Джапаровов, на сьогоднішній день Київ має обидва шляхи – і військовий, і дипломатичний. І вони обоє актуальні. Заступник міністра навела приклад Хорватії, яка, коли була війна у 1990-х роках, дві третини своєї території повернула військовим шляхом, одну третину – дипломатичним. Схожий варіант звільнення своєї території наразі розглядає й Україна.

Також вона категорично відкинула пропозиції деяких країн відкласти кримське питання на потім.

"Україна відхиляє і категорично не погоджується з такими думками", — наголосила Джапарова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які реальні терміни звільнення Криму від росіян – чи є чим ЗСУ бити кораблями РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з початку квітня активізувалася тема Криму. Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України оприлюднило відкрите звернення до всіх непокорених жителів тимчасово окупованого РФ українського Криму, подякувавши за якісну співпрацю та наближення поразки окупантів. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що за п'ять-сім місяців півострів може бути звільнений. Кабмін затвердив зміни у плані заходів щодо реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. А окупанти риють у Криму окопи. Про що каже актуалізація теми деокупації Криму? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини