Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС розповіли, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ

Андрій Сельник зазначив, доки Україна не отримала обіцяну техніку від союзників, складно спланувати операцію з мінімальними втратами, але максимальним ефектом

30 січня 2023, 18:00
Поділіться публікацією:

Для того, щоб розпочати очікуване всім українцям контрнаступ ЗСУ, необхідно як мінімум 300 танків і 500 БМП. Поки цієї техніки Україна не отримала, говорити про настання неможливо. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив заступник міністра закордонних справ та екс-посол у Німеччині Андрій Мельник.

У МЗС розповіли, чому Україна все ще не може розпочати контрнаступ

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Дипломат оперує даними, наданими військовим керівництвом України, зокрема, міністром оборони Олексієм Резніковим та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

"Йдеться про те, що ми б хотіли на цей перший контрнаступ, який готується, це весняний, нам потрібно, щоб було ну принаймні 300 танків, і десь 500 бойових машин піхоти. І плюс для цього треба готувати військових, це теж болісна тема", – зазначив Андрій Мельник.

Заступник глави МЗС зазначив, що 300 танків і 500 БМП – це лише мінімум, який дозволить спланувати українським захисникам операцію з мінімальними втратами, але максимальним ефектом.

"Це надскладна операція, яка може бути успішною лише тоді, коли ми маємо достатню кількість БМП, БТРів, танків, навчених людей, артилерії, підтримки з повітря, дронів. Такого світ не бачив з 45-го року. Це на Європейському континенті найбільша страшна війна", — сказав Мельник.

До того ж, дипломат додав, що Україна очікує отримати до 100 танків Leopard в рамках міжнародної коаліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому міжнародні організації не помічають війну в Україні – чи правильно реагує Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: прогноз на військовому та дипломатичному фронтах – що може стати вирішальним чинником.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини