Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС РФ висунули свої вимоги до миру після переговорів у Саудівській Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС РФ висунули свої вимоги до миру після переговорів у Саудівській Аравії

Речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала російські "умови" для закінчення війни в Україні.

7 серпня 2023, 15:35 comments3174
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

5 та 6 серпня Саудівській Аравії відбулась зустріч між представниками близько 40 країн, які розв'язували питання щодо завершення війни в Україні. Росія не була запрошена на зустріч. Речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на цю подію.

У МЗС РФ висунули свої вимоги до миру після переговорів у Саудівській Аравії

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

За словами Захарової, на зустрічі в Джидді брали участь партнери Росії з блоку БРІКС. Речниця МЗС РФ висловила сподівання, що представники цих країн поділяться інформацією щодо усіх аспектів переговорів під час зустрічі у Саудівській Аравії. Одночасно Захарова розкритикувала формулу миру, яка розглядалась у Джидді та заявила, що це "безглузді ультиматуми до Росії".

"Без участі Росії та врахування її інтересів жодні зустрічі з тематики української кризи не мають жодної доданої вартості", — заявила Захарова.

У підсумку представниця Міністерства закордонних справ перерахувала пункти, які вимагає Росія від України для початку мирних переговорів. За словами Захарової Україна має отримати нейтральний, позаблоковий та без’ядерний статус.

Крім того, російська дипломатка заявила про визнання "нових територіальних реалій" маючи на увазі, що Україна має відмовитись від тимчасово окупованих Росією територій. Також Захарова продовжила повторювати пропаганду Кремля стверджуючи на необхідності проведення в Україні демілітаризацію та денацифікацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова відреагувала на встановлення тризуба на монумент "Батьківщина-мати".

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ назвали основні домовленості мирної угоди на саміті у Саудівській Аравії. А Медведєв бурхливо реагує на події в Джидді та назвав свої три ключові пункти для "миру".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини