Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали основні домовленості мирної угоди на саміті у Саудівській Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали основні домовленості мирної угоди на саміті у Саудівській Аравії

Європейські чиновники назвали кілька головних пунктів щодо яких вдалось домовитись країнах на саміті у Джидді.

6 серпня 2023, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

5 та 6 серпня у Саудівській Аравії проходить саміт за участю близько 40 країн світу. Головна мета зустрічі – встановити домовленості щодо мирної угоди та завершення війни в Україні. Видання Corriere della Sera з посиланням на європейських чиновників встановило головні домовленості на саміті у Джидді.

ЗМІ назвали основні домовленості мирної угоди на саміті у Саудівській Аравії

Лідери Саудівської Аравії та України. Фото з відкритих джерел

Згідно з італійським виданням під час зустрічі у Саудівській Аравії 40 країн домовились про дотримання територіальної цілісності України.

"Повага до територіальної цілісності та суверенітету України має бути основою будь-якої мирної угоди, а також пріоритетом Статуту ООН", — розповідають європейські чиновники про перші домовленості у Саудівській Аравії.

Крім територіальної цілісності також було узгоджено створити робочі групи, які б активно працювали з десятьма пунктами з формули миру, які запропонувала Україна, як шлях до завершення війни.

Європейські джерела вказують, що наразі не названо дату наступної зустрічі держав, які брали участь на саміті в Джидді, однак за словами чиновників з країн ЄС до кінця 2023 року така зустріч може відбутись.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні. Керівництво КНР відправило делегацію до Саудівської Аравії, де відбудуться перші кроки до реалізації мирного плану щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі відреагували на мирний саміт 40 країн у Джидді, куди не було запрошено Росію. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що російське керівництво уважно стежитиме за подіями, які відбуваються у Саудівській Аравії щодо мирного завершення війни в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини