Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі відреагували на мирні переговори щодо війни в Україні, куди не запросили Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на мирні переговори щодо війни в Україні, куди не запросили Росію

Близько 30 країн збираються відвідати Саудівську Аравію, де пройде зустріч щодо вирішення війни в Україні.

31 липня 2023, 14:27 comments8085
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відповів на питання щодо майбутніх мирних переговорів, які заплановано провести на початку серпня у Саудівській Аравії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

У Кремлі відреагували на мирні переговори щодо війни в Україні, куди не запросили Росію

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Видання The Wall Street Journal 29 липня сповістило про те, що Саудівська Аравія запросила близько 30 держав на переговори щодо війни в Україні. Згодом цю інформацію підтвердив керівник ОП Андрій Єрмак. Очікується, що на саміті буде представлено близько 30 країн, зокрема західних партерів України, держави півдня та саму Україну.

Однак Росія не була запрошена на зустріч. Представник адміністрації президента РФ Дмитрій Пєсков відреагував на цю інформацію.

"Росія стежитиме за цією зустріччю. Потрібно розуміти, які цілі ставляться і про що буде йти мова. Будь-яка спроба сприяти мирному врегулюванню заслуговує позитивної оцінки", — заявив речник Кремля.

Попри це, Пєсков додав, що наразі Москва не бачить можливості для мирних переговорів між Україною та Російською Федерацією.

"Київський режим не хоче і не може хотіти миру, поки його використовують виключно як інструмент у війні колективного Заходу з Росією", — сказав Дмитрій Пєсков.

Росія заявляє, що мирні угоди мають бути з урахуванням інтересів Кремля, тобто Київ має відмовитись від частини своїх територій. Україна ж наполягає, що війна закінчиться, коли Росія виведе свої війська з українських земель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путіна запитали, якою він бачить Україну після перемоги Росії.

Також "Коментарі" писали про ексагента MI6, який дав прогноз, коли закінчиться правління Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини