Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС Литви вказали на фактор, який заохотив Путіна до посилення атак на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Литви вказали на фактор, який заохотив Путіна до посилення атак на Україну

Очільник МЗС Литви відреагував на останні атаки Путіна на півдні України, які пошкодили зерносховища.

24 липня 2023, 17:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс закликав НАТО "подвоїти" зусилля з підтримки України після того, як Путін посилив напади на Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Ландсбергіса.

У МЗС Литви вказали на фактор, який заохотив Путіна до посилення атак на Україну

Очільник МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс. Фото з відкритих джерел

Ґабріелюс Ландсберґіс відреагував на ракетні удари Кремля по прибережних зонах України, які посилила Росія після закінчення терміну Чорноморської зернової ініціативи. На його думку, саміт НАТО лише дав можливість Путіну збільшити агресію.

"Після вільнюського саміту НАТО Путін відчуває сміливість йти на ескалацію, вийти з зернової угоди, атакувати Одесу, а тепер і порт на Дунаї", — пише Ґабріелюс Ландсберґіс

Очільник МЗС Литви вважає, західні партнери України мають посилити допомогу, щоб ЗСУ краще могли протидіяти російським силам.

"Ми повинні переконатися, що нашу рішучість допомогти Україні досягти перемоги та членства в НАТО краще розуміють. Час подвоїти наші зусилля", — закликав Ґабріелюс Ландсберґіс.

Нагадаємо, що 24 липня Росія вчергове завдала ракетних ударів по Одеській області. Один з вибухів відбувся у місті Рені, що межує з румунським кордоном та знаходиться за кілька кілометрів від молдовського. Президент Румунії засудив дії росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чи втомилась Німеччина від війни в Україні. Як німці дивляться на Росію і чи бачать в ній партнера попри війну в Україну.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Естонії, який розповів, коли очікує завершення війни в Україні. За його словами Путін міг зупинити війну швидко, якби вивів російські війська з території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини