Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС Литви розповіли, що допомогло РФ відновити наступ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Литви розповіли, що допомогло РФ відновити наступ в Україні

У МЗС Литви вважають, що Росія скористалася війною в Ізраїлі, щоб відновити наступ в Україні

23 жовтня 2023, 15:02
Поділіться публікацією:

Кремль чекав, коли настане момент, щоб переключити увагу міжнародної спільноти з війни в Україні на протистояння між Ізраїлем та ХАМАСом. Вже зараз видно, що Москва цим скористалася та відновила свій наступ проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яку цитує "Укрінформ".

У МЗС Литви розповіли, що допомогло РФ відновити наступ в Україні

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото: із відкритих джерел

Міністр заявив, що цивілізований світ, який підтримує Україну, не повинен втрачати пильності, забуваючи про війну в РФ проти України, тим більше, що російська армія знову відновила активний наступ.

"Моя головна надія, що ми зможемо надіслати чітке послання шляхом продовження фінансування (ред. – України), що Європа віддана підтримці цілей української оборони", — сказав дипломат.

За його словами, сьогодні, вперше за довгий час, міністри країн ЄС розпочнуть обговорення не з України, а із ситуації, що складається на Близькому Сході, щоб сформувати конструктивну та зрозумілу позицію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни в останній тиждень різко активізувалися на фронті. Ідуть масовані атаки на Авдіївку, а також на Лимано-Куп'янському напрямі. І хоча в Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що агресор не досяг значних успіхів, незважаючи на величезні ресурси, а в Білому домі також вважають прогрес окупаційних військ мізерним, ситуація явно ускладнилася для Сил оборони України. Про що свідчить нинішня ситуація на фронті? Як події можуть розвиватись далі, зокрема в ракурсі підтримки України з боку союзників? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни мають великі втрати під Авдіївкою – в ISW озвучили прогноз, чи припиниться наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини