Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МВС розповіли, хто відповідає за укриття та цілодобовий доступ до них
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС розповіли, хто відповідає за укриття та цілодобовий доступ до них

Відповідальність за доступ до укриттів під час сигналу повітряної тривоги, незмінно в період воєнного стану, несуть органи місцевого самоврядування

2 червня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Про це заявила речниця Міністерства внутрішніх справ України Мар'яна Рева, в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

У МВС розповіли, хто відповідає за укриття та цілодобовий доступ до них

В Україні рейдові групи перевірятимуть доступність до укриттів. Ілюстративне фото

Водночас, вона зауважила що будуть створені спеціальні групи для проведення раптових перевірок. Цим займатиметься поліція та працівники ДСНС.

"Доступ до укриттів має бути безперешкодним цілодобово. Яким чином власники укриттів забезпечать виконання цієї вимоги – це вже їхня справа", – підкреслила речниця МВС.

Вона додала, що є декілька варіантів, як відповідальні за укриття, мають організувати доступ туди: або призначити відповідальну особу, яка під час кожної тривоги відчинятиме двері або тримати їх постійно відчиненими.

Водночас речниця анонсувала створення категорії осіб, що здійснюватимуть раптові посилені перевірки укриттів. Також вона зауважила, що контроль за роботою укриттів існував і раніше, проте трагедія в Києві змусила переглянути безпекові заходи щодо сховищ.

"Ми зрозуміли, що тут є прогалина. Тому обов'язково проведемо рейди. Щодо патрульної поліції. Патрульні реагуватимуть на виклики. Тобто якщо людина прийшла до укриття, бачить, що воно зачинене під час повітряної тривоги, вона набирає "102", і викликає патруль", – підсумувала речниця МВС.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Закрите укриття під час нічної ракетної атаки на Київ: жителі Деснянського району кажуть, що це уже не вперше. Укриття просто не відкрили, — чоловік загиблої під час нічного ракетного обстрілу столиці заявив, що їм ніде було сховатися. Тому його дружина загинула.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — У День захисту дітей від ракетного удару РФ у Києві загинули діти. У Києві внаслідок нічного обстрілу РФ є загиблі, серед яких двоє дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини