Головна Новини Суспільство Війна з Росією Закрите укриття під час нічної ракетної атаки на Київ: жителі Деснянського району кажуть, що це уже не вперше
commentss НОВИНИ Всі новини

Закрите укриття під час нічної ракетної атаки на Київ: жителі Деснянського району кажуть, що це уже не вперше

Укриття просто не відкрили, - чоловік загиблої під час нічного ракетного обстрілу столиці заявив, що їм ніде було сховатися. Тому його дружина загинула

1 червня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Суспільне.

Закрите укриття під час нічної ракетної атаки на Київ: жителі Деснянського району кажуть, що це уже не вперше

Окупанти обстріляли ракетами Київ в ніч на 1 червня

У ніч на 1 червня загарбники завдали ракетної атаки на Київ. У Деснянському районі уламки впали на поліклініку та житлові будинки. Є жертви та постраждалі. Станом на 10.00 відомо про 3 загиблих та 10 поранених людей. Серед жертв – дитина 2012 року народження.

Цієї ночі, під час чергового терору росіян, мешканець Деснянського району столиці втратив дружину. Він із нею та дитиною, після оголошення сигналу про повітряну тривогу вирушили в укриття. Проте, воно було зачинене.  Він підкреслив, що люди стукали у двері та ніхто не відчинив.

"Була тривога. Люди бігли в укриття. Його нам не відкрили. Люди дуже довго стукали. Ніхто не відкрив. З дитиною все добре, а дружина загинула", — сказав він в інтерв’ю.

Чоловік стверджує, що коли він побіг на іншу сторону аби відкрили укриття, прилетіли ракетні уламки. Внаслідок цього його дружина загинула. Місцеві розповіли Суспільному, що ситуація, коли вони не можуть потрапити в укриття в поліклініці, під час повітряної небезпеки,  відбувається не вперше. У Києві уже почалися дискусії з приводу того, чому сховище було закрите.

Мер української столиці, Віталій Кличко заявив, що на місці уже працюють фахівці департаменту муніципальної безпеки, які зʼясовують, чому до укриття не було доступу.

"Відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава району, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати", — зауважив Кличко.

Він додав, що усі рішення щодо дій відповідальних осіб "будуть ухвалені невідкладно". Голова Деснянської РДА Дмитро Ратніков написав, що, за повідомленням директора поліклініки № 3, працівник нічної зміни відкрив основний вхід в укриття і туди потрапила частина жителів ближніх багатоповерхівок. Наразі, деталі інциденту з’ясовують.

"З самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи", — резюмував посадовець.

У Дніпровському районі уламки ракети пошкодили житловий будинок. Також там уламки впали на проїжджу частину. Постраждалим надали невідкладну медичну допомогу.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — У День захисту дітей від ракетного удару РФ у Києві загинули діти. У Києві внаслідок нічного обстрілу РФ є загиблі, серед яких двоє дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини