Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, скільки військових планують замінити на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, скільки військових планують замінити на фронті

У Міноборони дали зрозуміти, що закон про мобілізацію спрямований на заміну 330 тисяч військових, які перебувають на фронті

13 березня 2024, 10:04
Поділіться публікацією:

Новий закон про мобілізацію в Україні покликаний оновити правову базу напередодні очікуваної цього року хвилі призову, в ході якої можуть бути покликані до 500 тисяч осіб. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

У Міноборони розповіли, скільки військових планують замінити на фронті

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на заяву Міністерства оборони України, зазначає, що ці зусилля здебільшого спрямовані на заміну 330 тисяч виснажених військовослужбовців, які наразі перебувають на полі бою.

При цьому у відомстві додали, що новобранці, що залишилися, будуть замінювати поранених і задовольняти інші військові потреби в залежності від ситуації на полі бою.

Проте закон викликає багато суперечок: до першого проекту українські законодавці подали понад 4 тисячі поправок.

Наприкінці січня уряд вніс до Верховної Ради оновлений законопроект про мобілізацію, яким пропонується змінити порядок її проведення. Перший варіант документа було запропоновано парламенту наприкінці грудня, але після шквалу критики його відкликали. Новий законопроект уже відбувся перше читання.

Зазначимо, у вівторок, 12 березня, парламентський Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки почав нарешті розгляд правок до законопроекту про мобілізацію. До того як він потрапить (якщо потрапить) до зали засідань для розгляду у другому читанні, документ точно видозміниться. І низка правок вже стає частиною його оновленої версії. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ситуацію із цим законопроектом, а також – що ще важливо розуміти в рамках мобілізаційних процесів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини