Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розповіли, скільки українців оновили дані через "Резерв+"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розповіли, скільки українців оновили дані через "Резерв+"

Приблизно 90-100 тисяч громадян щодня оновлюють дані онлайн

12 липня 2024, 15:25
Поділіться публікацією:

На 12 липня 2,7 млн. українців використали додаток "Резерв+" для оновлення даних. Цього потребує новий закон про мобілізацію. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

У Міноборони розповіли, скільки українців оновили дані через "Резерв+"

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"2,7 млн осіб оновили дані в "Резерві+". Приблизно 90-100 тисяч громадян щодня оновлюють дані онлайн", — розповіла заступник міністра.

На її думку, новий рекорд доводить, що за всієї дезінформації та класичної недовіри до нової українці цифровізуються.

"Тому мільйони людей вже виконали вимогу оновити дані, і їм не знадобилося для цього стояти в чергах або прокидатися о 5-й ранку. Навіть якщо ваш документ з якихось причин не сформувався, ви все одно вже виконали основну вимогу — оновити дані", — наголосила Чорногоренко.

Крім цього, замміністра підкреслила, що факт оновлення даних ніяк не прискорив отримання повістки.

"Не чекайте останніх днів, коли навантаження на систему буде найбільшим", — попередила вона.

Зазначимо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов'язані з 18 до 60 років мають оновити свої дані. Зробити це потрібно до 16 липня, скориставшись одним із зручних способів – через додаток "Резерв+", у ТЦК та СП або через ЦНАП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки придатних до мобілізації серед даних, що оновили в Резерв: відповідь Міноборони.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як виявилося, значна частина громадських організацій та ТОВ, які отримали бронювання на 100% працівників, займаються дослідженням питань виборів та громадської думки за кошти іноземних партнерів, але чомусь визнані критично важливими. Про це пише "Судово-юридична газета" з посиланням на офіційний документ Кабміну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини