Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони Німеччини пояснили, чому ситуація на фронті в Україні зайшла в глухий кут
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони Німеччини пояснили, чому ситуація на фронті в Україні зайшла в глухий кут

У Берліні вважають, що ні Україна, ні Росія не мають суттєвого поступу на фронті вже тривалий час

26 січня 2024, 07:54
Поділіться публікацією:

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус вважає ситуацію на фронті в Україні тупиковою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку він висловив в інтерв'ю німецькому таблоїду "Bild".

У Міноборони Німеччини пояснили, чому ситуація на фронті в Україні зайшла в глухий кут

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Фактично ситуація зайшла в глухий кут. Ніяких територіальних успіхів ні з якої зі сторін. Але українці продовжують дуже успішно оборонятися, особливо на півдні країни та на сході", — сказав Пісторіус.

Водночас Борис Пісторіус наголосив, що "був би обережний з прогнозами", оскільки "зусилля путіна величезні та нелюдські, особливо у східних регіонах".

У коментарі міністр також спростував інформацію ЗМІ про можливий круговий обмін далекобійними ракетами з Великобританією з метою їхнього постачання Україні. Пісторіус заявив, що не знає про описану пресою пропозицію Лондона до Берліна відправити британцям свої ракети Taurus і одержання Україною замість британських Storm Shadow.

"Мені нічого невідомо про цю пропозицію. Якщо і йдуть обговорення з цього приводу, то не в мене", — сказав Борис Пісторіус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — широкомасштабне російське вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, триває вже понад 700 днів. Українські воїни та народ загалом демонструють чудеса мужності, але нам явно не вистачає підтримки. Секретар РНБО Олексій Данилов наголошує, що саме нерішучість міжнародних партнерів може завадити Україні здобути перемогу у війні з російським агресором, тому закликає їх виявити сміливість. Які висновки можна зробити на цьому етапі? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – через скільки років можлива війна Росії з НАТО: чому Німеччина не готова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини