Головна Новини Суспільство Війна з Росією У мережі з'явилися фото – що залишилося від аеропорту у Луганську після удару ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У мережі з'явилися фото – що залишилося від аеропорту у Луганську після удару ATACMS

На знімку видно обгорілі сліди та руйнування

19 жовтня 2023, 10:38 comments8601
Поділіться публікацією:

ЗСУ 17 жовтня вперше завдали удару далекобійними ракетами ATACMS по тимчасово окупованому росіянами Міжнародному аеропорту "Луганськ". У мережі з'явилися супутникові знімки наслідків удару. Як повідомляє портал "Коментарі", знімки опублікували "Схеми".

У мережі з'явилися фото – що залишилося від аеропорту у Луганську після удару ATACMS

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Пошкодження на аеродромі зафіксувала компанія Planet Labs. Перше фото зроблено 19 серпня, друге – 18 жовтня. На останньому знімку видно обгорілі сліди та руйнування.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українські захисники вночі 17 жовтня завдали серії ударів по ворожих аеродромах у тимчасово окупованому Луганську та Бердянську. Тоді ще не було підтвердження, що удару завдано саме ракети ATACMS. Хоча самі росіяни й заявили, що удару такої потужності не було ще за весь час проведення СВО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після довгих переговорів Україна нарешті отримала американські ракети ATACMS, якими вже завдала ударів по місцях базування російської авіації у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. У Білому домі підтвердили, що передали нам ракети, що мають радіус дії 165 км (а не 300 км), натомість мають більшу кількість касетних зарядів (950, а не 300) порівняно з далекобійнішою модифікацією. Чому США зважилися на такий крок лише зараз? Що зміниться на фронті через появу в України ATACMS? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.                                                                             

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена хочуть включити до пакету допомоги Україні та Ізраїлю ще дві статті витрат: деталі.

У мережі з'явилися фото – що залишилося від аеропорту у Луганську після удару ATACMS - фото 2

У мережі з'явилися фото – що залишилося від аеропорту у Луганську після удару ATACMS - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/cxemu/3702
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини