Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Мелітополі окупанти відкрили університет: кого там навчатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мелітополі окупанти відкрили університет: кого там навчатимуть

У Мелітополі росіяни захопили приміщення вузу і хочуть навчати там фсбшників та поліцаїв

9 серпня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Окупанти хочуть навчати майбутніх працівників ФСБ та поліцейських у приміщенні захоплених вишів МДПУ імені Богдана Хмельницького та ТДАТУ ім. Дмитра Моторного в тимчасово окупованому Мелітополі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні ЦНС.

У Мелітополі окупанти відкрили університет: кого там навчатимуть

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що країна-агресор так сильно намагається створити видимість нормального життя в окупації, що навіть пішла на той крок, щоб у приміщеннях двох українських вишів створити псевдоуніверситет МДУ (МДУ). Однак, незважаючи на пафосну назву та рекламу по всьому місту про безкоштовну "освіту", набір провалився. Росіяни не змогли набрати достатньо студентів. Тому РФ вирішила перетворити університет на режимний об'єкт.

Зазначається, що вже з наступного навчального року загарбники мають намір навчати там працівників МВС, а також запровадили спеціальність "спецфакультет із захисту інформації", щоб підготувати молоде поповнення для ФСБ.

Окупаційна влада стверджує, що незабаром студенти можуть брати участь у програмах обміну та проходити навчання в будь-якому виші на території РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські військові, які воюють на Херсонському напрямку, шукають різні способи, щоб виявляти проукраїнсько налаштованих громадян. Для цього вони влаштовують різні провокації, в тому числі оголошуючи нібито "відведення" своїх формувань. Про це у своєму Telegram написала заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у окупантів почастішали випадки дезертирства та самокаліцтва: у Міноборони назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини