Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МАГАТЕ відреагували на інформацію про замінування Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ відреагували на інформацію про замінування Запорізької АЕС

Реакція МАГАТЕ на замінування Запорізької АЕС росіянами.

5 липня 2023, 17:00 comments1205
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відреагував на повідомлення Володимира Зеленського, який заявив, що українські спецслужби виявили пристрої для мінування на Запорізькій АЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

У МАГАТЕ відреагували на інформацію про замінування Запорізької АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото з відкритих джерел

4 липня президент України повідомив про можливу диверсію з боку Росії на Запорізькій атомній електростанції. Українська розвідка ідентифікувала об’єкти на дахах корпусів реактора, які "схожі на вибухівку". За словами Зеленського росіяни хочуть "імітувати удар по станції". Попри це президент України попередив, що увесь світ спостерігає та бачить, як "терористи готують свої сценарії". Кремль заперечує звинувачення.

На напруження щодо можливого замінування ЗАЕС відреагував генеральний директор МАГАТЕ Рафаель.

"Під час останніх перевірок ми не зафіксували жодних ознак мінування, але залишаємося вкрай обережними", — заявив Рафаель Гроссі перебуваючи в Японії.

Слід зазначити, що МАГАТЕ востаннє проводили свою інспекцію на Запорізькій АЕС 30 червня. Однак з того моменту персонал Міжнародне агентство з атомної енергії не був присутній на станції. Коли МАГАТЕ знову зможе направити своїх експертів на об'єкт у Запоріжжі, також невідомо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство оборони України пояснило навіщо РФ залякує підривом Запорізької АЕС.

Також "Коментарі" писали про ситуацію на ЗАЕС і чи є зараз привід для хвилювання. В компанії "Енергоатом" заявили, що у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС рівень води стабільний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини