Головна Новини Суспільство події Яка ситуація на ЗАЕС зараз: чи є привід для хвилювання
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ситуація на ЗАЕС зараз: чи є привід для хвилювання

У ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС рівень води стабільний, зазначили в "Енергоатомі"

5 липня 2023, 09:05 comments1027
Поділіться публікацією:

Станом на середу, 5 липня, тимчасово окупована росіянами Запорізька АЕС працює у штатному режимі. Не зафіксовано значні переміщення техніки та живої сили окупантів. Як інформує портал "Коментарі", про це в Telegram повідомив очільник Нікопольської районної адміністрації Євген Євтушенко. 

Яка ситуація на ЗАЕС зараз: чи є привід для хвилювання

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"На цей момент ЗАЕС працює в штатному режимі…", — поділився чиновник.

У державному підприємстві Національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом" запевнили, що рівень води у ставку-охолоджувачі АЕС стабільний. Причин для паніки та зайвих хвилювань немає.                                    

"Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 08:00 5 липня рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін. Наразі він становить 16,56 м", — повідомили в "Енергоатомі".

Зазначимо, чотири тижні тому, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Україна зазнала і ще зазнає колосальних втрат через цей екоцид – далеко не перший, скоєний росіянами на нашій землі. І, на жаль, мабуть, не останній. Критичною залишається ситуація навколо окупованої Запорізької АЕС, є міни сповільненої дії в інших регіонах материкової України, а також у Криму. Експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували ситуацію, реакцію на неї, а також спрогнозували розвиток подій.     

Читайте також на порталі "Коментарі" — "зупинити зло": президент Володимир Зеленський звернувся до світу через можливий теракт Росії на Запорізькій АЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини