Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Зупинити зло": Зеленський звернувся до світу через можливий теракт Росії на ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зупинити зло": Зеленський звернувся до світу через можливий теракт Росії на ЗАЕС

Генштаб ЗСУ та розвідка повідомили про ймовірні вибухові пристрої, розташовані на даху блоків ЗАЕС

4 липня 2023, 23:57
Поділіться публікацією:

Сьогодні Генштаб ЗСУ поширив заяву, в якій повідомляється про ймовірне мінування ворогом покрівлі ЗАЕС, для подальшого висадження в повітря. Можливий вибух не пошкодить реакторів, але дасть змогу рашистам стверджувати про обстріл АЕС з боку ЗСУ. Про що вони вже почали повідомляти в своїх телеграм-каналах.

"Зупинити зло": Зеленський звернувся до світу через можливий теракт Росії на ЗАЕС

Володимир Зеленський

ЗСУ підкреслила, що дотримується міжнародного права та сприймає дії рашистів, як спробу провокації. Цій темі присвятив своє вечірнє звернення президент Володимир Зеленський. 

"Зараз увесь світ має бути свідомий того, що спільна безпека повністю залежить від глобальної уваги до дій окупантів на станції. Росія повинна чітко усвідомлювати: світ бачить, до яких сценаріїв готуються терористи, і світ готовий реагувати", — заявив Зеленський. — "Радіація – це загроза для всіх у світі, і атомна станція повинна бути повністю убезпечена від будь-яких радіаційних інцидентів. У різних держав світу є власні розвідувальні та інші можливості, щоб точно знати – що відбувається і хто в цьому винен".

Зеленський припустив, що рашисти хочуть "імітувати удар по станції".

- Але в будь-якому випадку світ бачить – і не може не бачити! – що єдиним джерелом небезпеки для Запорізької атомної станції є саме Росія, і ніхто інший, — заявив Зеленський.

"На жаль, не було вчасної і масштабної реакції на теракт проти Каховської гідроелектростанції. І це може надихати Кремль на нове зло. Зупинити його – це обов’язок всіх у світі. Ніхто не може залишитись осторонь, бо радіація нікого не залишає осторонь", — завершив Володимир Зеленський.

Тим часом, депутатам облради у Львові принесли повістки під час сесії.

Пєсков оцінив роботу ППО після появи дронів біля Москви. 

А МОЗ поширило рекомендації: якщо вибухне АЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини