Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МАГАТЕ «паніка»: Гроссі має намір зустрітися із Зеленським на тлі подій в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ «паніка»: Гроссі має намір зустрітися із Зеленським на тлі подій в Курській області

Гроссі висловив «велике занепокоєння» із приводу боїв у Курській області, які можуть нашкодити АЕС, яка там знаходиться

22 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію, а після цього прибути до Києва. Зокрема, в інтерв'ю Bloomberg він висловив серйозне занепокоєння щодо бойових дій у безпосередній близькості від російської атомної електростанції. Гроссі наголосив, що два блоки цієї станції не мають додаткового захисного купола, який би стримував радіацію у разі аварії.

У МАГАТЕ «паніка»: Гроссі має намір зустрітися із Зеленським на тлі подій в Курській області

Рафаель Гроссі

"Ці блоки мають лише звичайний дах, що робить активну зону реактора вразливою. Коли враховуєте, що війська знаходяться в межах досяжності артилерії, це викликає серйозне занепокоєння як у мене, так і у МАГАТЕ", — зазначив Гроссі.

Він планує відвідати станцію найближчими днями, після чого вирушить до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше МАГАТЕ неодноразово повідомляло про атаки безпілотників на Запорізьку атомну електростанцію, окуповану російськими військами. В інтерв'ю Гроссі зазначив, що інспектори агентства не змогли знайти беззаперечних доказів того, хто стоїть за цими атаками.

"Якби ми мали переконливі докази щодо джерела атак, ми б про це заявили. Хто б не був відповідальний за ці дії, він повинен негайно зупинитися: атомна електростанція не повинна бути військовою ціллю", — підсумував Гроссі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію. Ймвірно, цей візит відбудеться уже наступного тижня. Відомо, що Гроссі має намір поговорити з керівниками станції, оцінити стан зовнішнього електропостачання та під'їзних шляхів.

Також "Коментарі" розповідали, вірогідний візит гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на Курську АЕС буде використаний РФ для уповільнення просування ЗСУ в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини