Головна Новини Суспільство Війна з Росією Директор МАГАТЕ зібрався на Курську АЕС: що схвилювало Гроссі
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор МАГАТЕ зібрався на Курську АЕС: що схвилювало Гроссі

Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію наступного тижня

22 серпня 2024, 13:25 comments1414
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Гроссі розповів в інтерв'ю газеті "Financial Times".

Директор МАГАТЕ зібрався на Курську АЕС: що схвилювало Гроссі

Рафаель Гроссі. Фото: із відкритих джерел

Здійснити візит він планує наступного тижня. Гроссі має намір поговорити з керівниками станції, оцінити стан зовнішнього електропостачання та під'їзних шляхів.

Глава МАГАТЕ уточнив, що Курська АЕС "технічно знаходиться у межах досяжності артилерії" з українських позицій. "І оскільки там ідуть бойові дії, я дуже стурбований", – заявив він.

Близькість об'єкта до місця бойових дій, за словами Гроссі, викликає "особливе занепокоєння" через те, що два атомні реактори станції під Курськом, які повністю працюють сьогодні, мають аналогічну будову з реакторами Чорнобильської АЕС.

"Це станція чорнобильського типу. [...] Ядро реактора повністю відкрите", – пояснив Гроссі.

На питання, чи є його візит до Курська проханням Москви, Гроссі відповів, що він сказав, що агентство має отримати доступ до станції, якщо вони хочуть, щоб керівник МАГАТЕ зайняв якусь позицію. У результаті з Москви надійшло запрошення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські військові в Курській області підірвали всі три мости через річку Сейм, ізолювавши в результаті близько 300 миль території і відрізавши російські підрозділи, що знаходяться там, від основних сил. Про це пише Forbes.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Курська операція виявиться марною: чому тепер все залежить від позиції Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини