Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія придумала, як зупинити просування військових у Курській області: до чого тут Гроссі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія придумала, як зупинити просування військових у Курській області: до чого тут Гроссі

Візит Гроссі у Курську область може вплинути на просування українських військових в регіоні

22 серпня 2024, 14:34 comments1076
Поділіться публікацією:

Вірогідний візит гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі на Курську АЕС буде використаний РФ для уповільнення просування ЗСУ в Курській області, вважає політолог Євген Магда.

Росія придумала, як зупинити просування військових у Курській області: до чого тут Гроссі

Рафаель Гроссі

"Оскільки Україна дотримується міжнародних зобов'язань, доведеться маневрувати. І не варто думати, що навіть в разі встановлення контролю над Курською АЕС Україна зможе підключити її до власної енергосистеми", — відзначив експерт.

При цьому політолог Тарас Загородній відзначає, що не потрібно Курську АЕС підключати до української енергосистеми. За його словами просто потрібно зупинити її роботу, вибивши підстанції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі планує відвідати Курську атомну електростанцію. Ймвірно, цей візит відбудеться уже наступного тижня. Відомо, що Гроссі має намір поговорити з керівниками станції, оцінити стан зовнішнього електропостачання та під'їзних шляхів. Глава МАГАТЕ уточнив, що Курська АЕС "технічно знаходиться у межах досяжності артилерії" з українських позицій. Він висловив занепокоєння тим, що поблизу Курської АЕС ідуть бойові дії. Він додав, що Курська АЕС є станцією чорнобильського типу, а це означає, що ядро реактора повністю відкрите.

Також портал "Коментарі" розповідав, що українські військові вважають, що Україна може зупинити роботу Курської АЕС і припинити ядерний шантаж Росії. При цьому військові кажуть, що мова не йде про стрільбу по реакторах. "При потребі, ми з легкістю зможемо заблокувати роботу станції, не чіпаючи чутливі атомні пристрої. Точності на такій відстані нам вистачить, ядерну безпеку світу буде гарантовано", — заявив військовий Ігор Луценко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини