Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий розкрив план, як Україна з легкістю може заблокувати роботу Курської АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий розкрив план, як Україна з легкістю може заблокувати роботу Курської АЕС

ЗСУ мають всю необхідну зброю вітчизняного виробництва, з допомогою якої можуть заблокувати роботу Курської АЕС

22 серпня 2024, 12:18
Поділіться публікацією:

Курська АЕС зараз під вогневим контролем української далекобійної артилерії, про це у Фейсбуці відзначив військовий Ігор Луценко.

Військовий розкрив план, як Україна з легкістю може заблокувати роботу Курської АЕС

Курська АЕС

За його словами, Класична українська "Богдана" має задекларовані можливості ураження осколково-фугасними боєприпасами на 40 км, активно-реактивними — на 60. Якщо вірити Діпстейту, то цього достатньо, щоб уражати об'єкти атомної станції прямо з контрольованих Україною територій РФ.

Також, говорить військовий, до Курська дістає "Вільха", система залпового вогню вітчизняного виробництва, а також деякі інші системи. Нарешті, додає він, практично будь-яким дешевим "картонним" дроном літакового типу ми туди долетимо, і щоб розвідувати/коригувати, і щоб уражати. Достатньо буде, каже Луценко, навіть дешевих бомберів — цілі там жирні, великі.

"Таким чином, в України є політична автономія і широка технічна можливість в ураженні об'єктів Курської АЕС. Що найважливіше — проти артилерії російське ППО не зможе вистояти. Якщо ракети вони позбивають, якщо зможуть забезпечити належну щільність протиракетної оборони, то з гарматними снарядами і масованими атаками дешевих дронів їм буде дуже важко. Задача практично нереальна", — повідомив Луценко.

До речі, додає військовий, західна зброя, очевидно, також впевнено дістає до Курчатова — міста, де розташована власне електростанція. М777, Цезар, Сюзана, Арчер тощо — зоопарк західної далекобійної артилерії, здебільшого на штатних снарядах, може дострелити в рамках штатної роботи.

"Я вже не кажу про те, що Хімарси туди при потребі потрапляють аж бігом", — додав військовий.

За його словами, Україна може легко заблокувати роботу Курської АЕС.

"Звісно, мова не йде про стрільбу по реакторах. При потребі, ми з легкістю зможемо заблокувати роботу станції, не чіпаючи чутливі атомні пристрої. Точності на такій відстані нам вистачить, ядерну безпеку світу буде гарантовано. Тепер можливостей у РФ для ядерного шантажу за допомогою Запорізької АЕС поменшало", — заявив Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як Україна "перевернула дошку" і зруйнувала всі плани Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини