Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін ледь не дотиснув Захід щодо капітуляції України: в Києві вчасно схаменулися
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін ледь не дотиснув Захід щодо капітуляції України: в Києві вчасно схаменулися

Путін всіляко демонстрував, що перемогти РФ неможливо, тому Україну треба здавати, але операція в Курській області все змінила

22 серпня 2024, 12:06 comments8887
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу активно розповсюджувалися меседжі про те, що Україні потрібно йти на переговори з Росією, бо кремлівському диктатора Володимиру Путіну все вдається, навіть ціною великих втрат, говорить політолог Юрій Богданов.

Путін ледь не дотиснув Захід щодо капітуляції України: в Києві вчасно схаменулися

Володимир Путін

"У лінійній війні без змін і різких рухів логіка Путіна працювала: він тисне, Україна поступово здає території — так, дуже-дуже повільно, але ж здає, Захід боїться ескалації і тому треба поступитися. Плюс на це працював психологічний тиск на військових і цивільне населення України шляхом постійного ракетного терору і роботи його інформаційної армії", — говорить експерт.

Окрім того, додав він, ворожа пропаганда чудово відпрацювали тему про те, що Україна буцімто не вміє планувати наступальні операції, при цьому забувши операції в Херсоні та Харківській області. Всі ці заяви мали створити картинку, що Росію неможна перемогти.

Щоби зламати ці наративи, каже Богданов, Україні знову потрібно було продемонструвати, що вона вміє наступати, що інвестиції у перемогу – виправдані, і що так звані "червоні лінії" Путіна – блеф. Все це і продемонструвала операція в Курській області, яку критикують в РФ, в КНДР, а також деякі "зрадофіли" в Україні. На Заході ж, каже експерт, операцію в Курській області визнають ризикованою, проте виправданою.

При цьому експерти вважає, що всі критики операції на Курщині "рано ховають Покровськ".

"По-друге, ми вже втрачали у цій війні і Купʼянськ, і Ізюм, і багато чого ще. Ворог був під Києвом і на окружній Харкова. Але зараз РФ дуже далекі від тих рубежів. А Україна перенесла війну на територію агресора. Такі от справи", — підкреслив Богданов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після успіху в Курській області Україна готує переговори з РФ і хоче обговорити з нею обмін полоненими в форматі "всіх на всіх".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/6007

Новини