Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна на осінь готує переговори з РФ: які питання хоче обговорити
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на осінь готує переговори з РФ: які питання хоче обговорити

Україна в першу чергу хоче обговорити з РФ обмін полоненими в форматі «всіх на всіх»

22 серпня 2024, 11:29
Поділіться публікацією:

Цієї осені українська влада готує основу для можливих переговорів з Росією, що включатимуть три ключові питання, повідомляє видання Kyiv Independent, посилаючись на джерело, "близьке до Зеленського".

Україна на осінь готує переговори з РФ: які питання хоче обговорити

Переговори України і РФ

Згідно з інформацією цього джерела, Україна буцімто прагне розпочати діалог з Росією, зосередившись на трьох головних пунктах, а саме: обмін полоненими за принципом "всіх на всіх", продовольча безпека та ядерна безпека.

Kyiv Independent наголошує, що нещодавні події, зокрема вторгнення в Курську область, посилили позиції України, що дає їй можливість диктувати свої умови.

Видання відзначає, що важливим елементом у контексті можливих переговорів є запланований на 23 серпня візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва. 21 серпня Моді заявив, що під час цього візиту "поділиться своїм баченням" щодо мирного врегулювання конфлікту між Україною та Росією.

У матеріалі йдеться про те, що інтерес Індії до посередництва між Україною та Росією виник на фоні критики з боку Заходу після візиту Моді до Москви 8 липня, коли російський ракетний удар забрав життя щонайменше 41 цивільного в Україні, зокрема уразивши дитячу лікарню в Києві.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ у п'ятницю, 23 серпня, для зміцнення відносин із Вашингтоном та Москвою. Однак, як повідомляєBloomberg з посиланням на поінформовані джерела, він не має наміру виступати посередником із припинення війни РФ в Україні. У той же час, за інформацією видання, Індія погодилася передавати повідомлення між президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини