Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МАГАТЕ б'ють на сполох: вибухи дедалі ближче до Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ б'ють на сполох: вибухи дедалі ближче до Запорізької АЕС

Фахівці МАГАТЕ підтверджують, що кілька днів поспіль поблизу Запорізької АЕС зафіксовано потужні вибухи

27 січня 2023, 07:20 comments2386
Поділіться публікацією:

Неподалік Запорізької АЕС було зафіксовано сильні вибухи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сторінку МАГАТЕ.

У МАГАТЕ б'ють на сполох: вибухи дедалі ближче до Запорізької АЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"В останні дні, зокрема, експерти МАГАТЕ на українській Запорізькій АЕС повідомляють про потужні вибухи, що відбуваються за межами об'єкта", — йдеться у повідомленні.

Вчора близько 10:00 ранку було чути вісім сильних вибухів, від яких вібрували вікна офісів на заводі, а сьогодні їх побільшало. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зазначив, що ознаки бойових дій поблизу ЗАЕС підкреслюють життєво важливе значення якнайшвидшого узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та захисту навколо станції.

"Зона допоможе переконатися, що ЗАЕС не є метою та не використовується для атак", — заявив Гроссі.

Україна повідомила МАГАТЕ, що атомні електростанції країни сьогодні знизили вироблення електроенергії внаслідок обстрілу енергетичної інфраструктури. Це підтвердили групи МАГАТЕ, які зараз постійно дислокуються на всіх майданчиках українських АЕС.

Нагадаємо, що росіяни вербують у Білорусі ремонтників, щоб відправити їх на Запорізьку АЕС. Таким чином, окупанти намагаються відновити стабільну роботу станції після обстрілу.

Через відмову частини українського персоналу Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами, росіяни не можуть ні запустити, ні експлуатувати енергоблоки станції.

Ситуація навколо Запорізької АЕС посилюється через загострення на фронті. Тому виникла потреба в терміновому створенні безпечної зони навколо станції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що каже рішення Берліна – чи може змінитись ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – просто кидають їх на забій: Зеленський назвав кількість загиблих росіян під Бахмутом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини