Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Курській області поскаржилися на атаку дронів: де було чути потужний вибух
commentss НОВИНИ Всі новини

У Курській області поскаржилися на атаку дронів: де було чути потужний вибух

Потужний вибух було чутно у Курчатові

сьогодні, 07:07
Поділіться публікацією:

У Курській області РФ у ніч проти 12 жовтня працювала протиповітряна оборона через фіксацію безпілотників. У місті Курчатів було чутно сильний вибух на тлі повітряної атаки. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

У Курській області поскаржилися на атаку дронів: де було чути потужний вибух

Курська область. Фото: з відкритих джерел

Глава Курської області заявляв про загрозу атак із застосуванням безпілотників у регіоні після опівночі за місцевим часом.

За його словами, сили та засоби ППО були "приведені в готовність для відбиття можливої атаки".

Також тривожні новини почали розповсюджуватись у курских Telegram-каналах, де писали про звуки вибухів, попередньо через роботу ППО в Курському районі та області. А вже вночі в мережі розповіли, що у Курчатові пролунав потужний вибух. Також у мережі було оприлюднено відео, зняте камерою спостереження. На кадрах можна побачити яскравий спалах у нічному небі та почути сильний вибух.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що ЗСУ відважно намагаються прорватися вперед, продовжуючи виконувати завдання Курської операції, російські війська не лише відбивають атаки, а й самі мають поступ на Курщині. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські експерти повідомляють, що російські війська нещодавно просунулися на головному українському виступі у Курській області. Згідно з геолокаційними кадрами від 7 жовтня, росіяни мають незначний поступ у східній частині Обухівки (південний схід від Коренево).

Також видання "Коментарі" повідомляло – українське командування не зуміло прорахувати всі ризики, які могли б виникнути у Курській області. Саме тому ЗСУ застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у "жорстоку засідку", втративши свою найціннішу техніку. Це сталося після того, як 12 вересня окремі українські сили розпочали другий прорив на Курщину з метою з'єднатися з головними силами та затиснути тисячі російських військ між українськими загарбниками та кордоном. Про це пише військовий аналітик "Forbes" Девід Акс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини