Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі принижено прокоментували "видачу ватажків Азова"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі принижено прокоментували "видачу ватажків Азова"

Сьогодні командири захисників Маріуполя, які раніше були інтерновані в Туреччині, разом із президентом України Володимиром Зеленським повертаються додому

8 липня 2023, 20:56
Поділіться публікацією:

Питання видачі Україні керівників оборони Маріуполя, інтернованих у Туреччині, не обговорювалося з Росією. Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, у відповідь на звістку про повернення в Україну командирів полку "Азов", 36-ї окремої бригади морської піхоти, 12-ї бригади. Про це повідомляють "Коментарі".

У Кремлі принижено прокоментували "видачу ватажків Азова"

Володимир Зеленський, Андрій Єрмак та звільнені командири

Разом із президентом України Володимиром Зеленським в Україну сьогодні повернулися – Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега. Усі вони 21 вересня 2022 року були інтерновані до Туреччини в обмін на визволення 55 російських полонених, за умови, що до кінця війни в Україні вони не повернуться на батьківщину.

На думку Пєскова, повернення з Туреччини в Україну командирів "Азова" є "порушенням умов домовленостей, умови повернення порушила як турецька сторона, так і Київ". Як заявляє прес-секретар Путіна, за умовами домовленостей українські командири "мали знаходитися на території Туреччини до моменту закінчення конфлікту".

Несподіване для Кремля зовнішньополітичне фіаско Пєсков намагався пояснити тиском на Анкару членів НАТО.

"У контексті підготовки до саміту НАТО на Туреччину чинили великий тиск, а Анкара як член альянсу виявляє з ним солідарність, РФ все чудово розуміє, — заявив Пєсков. — Однак порушення домовленостей нікому не личить".

Тим часом, експерти розповіли, про що говорять заяви Ердогана про Україну.

У Кремлі відреагували на бажання Ердогана поговорити з Путіним.

А у Зеленського пояснили, чому війна в Україні не може затягтися на роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини