Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі цинічно відреагували на вбивство іноземного кореспондента після ракетної атаки РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі цинічно відреагували на вбивство іноземного кореспондента після ракетної атаки РФ

Дмитрій Пєсков вважає, що Росія завдає ударів по об'єктах військової інфраструктури в Україні.

26 серпня 2024, 13:55 comments2624
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що немає "ясності" щодо загибелі британського кореспондента видання Reuters Раяна Еванса, який був убитий після влучання російської ракети в готель у Краматорську. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі цинічно відреагували на вбивство іноземного кореспондента після ракетної атаки РФ

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков виступив на брифінгу в Кремлі, де відповів на серію питань щодо війни в Україні. Одне з питань поставив журналіст агентства Reuters, який попросив прокоментувати вбивство кореспондента Раяна Еванса в Краматорську. Пєсков відповів, що британець не був журналістом, а працював "якимсь радником з питань безпеки". Крім того, речник Кремля цинічно заявив, що Росія завдає ударів по військових об’єктах в Україні.

"Тут поки що ніякої ясності немає. Ще раз повторюю: удари завдаються по об'єктах військової інфраструктури, або так чи інакше пов'язаним із військовою інфраструктурою", – сказав Пєсков.

24 серпня Росія завдала ракетного удару по Краматорську та влучила у місцевий готель. Як повідомляє Офіс генпрокурора під час атаки РФ постраждали троє журналістів – двох отримали травми, а один загинув. Ним виявився британський кореспондент Раян Еванс.  

Це не перша подібна атака у Краматорську. У червні 2023 року російська ракета потрапила до іншого готелю — загинуло 13 людей, зокрема журналісти та співробітники гуманітарних організацій.

Згідно з даними НСЖУ та Міжнародної федерації журналістів, станом на 26 серпня на війні в Україні загинуло щонайменше 94 медійники. З них 17 загинуло під час виконання професійних обов’язків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні відреагували на ракетний удар Росії по Краматорську, де було вбито представника Reuters.

Також "Коментарі" писали про заяву речника Кремля Дмитрія Пєскова щодо можливих таємних переговорів між Україною та Росіє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини