Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі був шок: Буданов розповів про спецоперацію ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі був шок: Буданов розповів про спецоперацію ГУР

Керівник Головного управління розвідки вказав на черговий російський міф, який знищила Україна під час війни.

9 жовтня 2023, 12:30 comments1841
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Кремль був шокований через висадку українських сил у Криму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Буданова для видання NV.

У Кремлі був шок: Буданов розповів про спецоперацію ГУР

Буданов розповів про спецоперацію ГУР. Фото з відкритих джерел

Керівник Головного управління розвідки розповів, що минулого року українці мали три спроби висадитись в Енергодарі. Метою таких дій було виведення росіян з території Запорізької АЕС. За словами Буданова військові ГУР перетинали Каховське водосховище на гумових човнах та висадились на лівий берег, однак зазнали невдачі.

Попри це Буданов вказав, що такі дії ГУР перешкодили планам РФ під'єднати ЗАЕС до російської енергосистеми, а крім того українські бійці отримали практичні навички, як діяти на воді. За словами Буданова саме цей досвід українські військові застосовують у висадках в Криму.

"У Кремлі був шок: у їхньому розумінні висадка в Криму — справа практично неможлива. Але вони побачили, що це цілком реально", — говорить Буданов та додає, що "так було зруйновано черговий російський міф".

Нагадаємо, що українська розвідка на початку жовтня повідомила, що спецпризначенці з двох підрозділів десантувались на території Криму та завдали удару по позиціях росіян. Спецпризначенці підійшли до узбережжя на невеликих човнах, а під час висадки перед камерами показали український прапор. Яке саме завдання виконувала українська розвідка наразі невідомо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про голову ГУР Кирила Буданова, який назвав, що засмутить президента РФ Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали, що у ГУР пояснили ситуацію з військовими у житлових зонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини