Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов несподівано заявив про провальні спроби звільнити ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов несподівано заявив про провальні спроби звільнити ЗАЕС

Глава розвідки розповів деталі цих операцій

9 жовтня 2023, 07:35 comments10187
Поділіться публікацією:

Бійці української розвідки щонайменше тричі робили спроби деокупувати захоплене місто Енергодар та Запорізьку АЕС. Але всі три спроби виявилися безуспішними. Як повідомляє портал "Коментарі", таку багато в чому несподівану заяву зробив глава ГУР Кирило Буданов в інтерв'ю NV. Несподіванка полягає в тому, що в подібному ключі раніше Буданов не висловлювався, видаючи оптимістичні заяви про просування ЗСУ та не повідомляв про провальні операції українських захисників.

Буданов несподівано заявив про провальні спроби звільнити ЗАЕС

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив головний український розвідник, першу спробу розвідники зробили у серпні 2022 року. Метою операції було створення плацдарму на лівому березі. Декілька десятків спецназівців перетнули Каховське водосховище на швидкохідних човнах. Але з другим завданням, яке полягало в тому, щоб успішно закріпитися на нових позиціях, вони не впоралися. У результаті було ухвалено рішення про відміну операції.

Після цього розвідка ще двічі намагалася висадитись на лівому березі, проте це закінчилося провалом. В останній операції брали участь і бійці Міжнародного легіону, які мають відповідний досвід. Тоді росіянам довелося оперативно перекидати важку техніку до берега.

Нагадаємо, місто Енергодар та Запорізька АЕС перебувають під окупацією ще з весни 2022 року. На початку повномасштабного вторгнення Росія без особливих труднощів захопила і сам Енергодар, і важливий енергетичний об'єкт України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ГУР відповіли, чи справді Путін ухвалив рішення щодо підриву ЗАЕС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися про дату: Путін прийняв рішення підірвати ЗАЕС – готує провокації ще на одній АЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини