Головна Новини Суспільство Війна з Росією У країні ЄС готуються до нової хвилі українських біженців: скільки готують місць
commentss НОВИНИ Всі новини

У країні ЄС готуються до нової хвилі українських біженців: скільки готують місць

У Нідерландах знову готуються до напливу українців

6 вересня 2023, 12:55 comments1097
Поділіться публікацією:

У Нідерландах готуються до прибуття більшої кількості біженців із України. За попередніми прогнозами, до 1 лютого 2024 року до країни може прибути ще до 100 тисяч громадян України, які рятуватимуться від війни. Уряд уже займається тим, що готує місця для розміщення та постійного проживання українців. Як передає портал "Коментарі", про це пише telegraaf.nl.

У країні ЄС готуються до нової хвилі українських біженців: скільки готують місць

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Нідерланди вже підготували 81 тисячу місць для прийому українських біженців, але мерам міст поставлено завдання довести цю кількість як мінімум до 90 тисяч.

При цьому глава Ради Безпеки Воутер Колфф прогнозує, що може знадобитися ще більше житла. В уряді обережно називають цифру 100 тисяч. Саме стільки очікують громадян України лише в одній країні ЄС.

Частина тих біженців, які вже раніше прибули до країни, проживає у приватних осіб. Інша частина отримала житло від влади країни.

Зазначимо, що за перше півріччя 2023 року ще від 300 до 500 тисяч українців покинули межі України, виїхавши з країни. Про це йдеться у дослідженні Центру економічної стратегії з посиланням на дані двох хвиль опитування біженців, яке проводила компанія Info Sapiens. Експерти прогнозують, що залежно від сценарію розвитку подій можуть залишитися за кордоном від 1,3 до 3,3 мільйонів українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через війну, розв'язану Росією в Україні, згідно з даними ООН, у світі критично зросла кількість біженців. Тільки з нашої країни за минулий рік виїхало 5,7 млн. людей. У тому числі представники бізнесу. Решта серед основних проблем називають повномасштабне вторгнення РФ, що триває, корупцію, безробіття, руйнування. Ну, а ті, хто виїхав, намагаються закріпитися в тих країнах, куди перебралися. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що це за країни, яку роботу там знаходять українці, які бізнеси відкривають і що зробити, щоб після війни вони повернулися на Батьківщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини