Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кабміні прокоментували можливість електронних повісток в "Дії"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні прокоментували можливість електронних повісток в "Дії"

Коментар став відповіддю на чергові заяви про можливість електронних повісток

17 квітня 2023, 12:49
Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров сьогодні заперечив можливість розсилки через електронний застосунок "Дія" повісток. Про це він написав в своєму телеграм-каналі, передають "Коментарі". 

У Кабміні прокоментували можливість електронних повісток в "Дії"

"Коли в інтернеті знову пишуть, що повістки будуть у Дії", - підписав Федоров своє фото в Телеграм

"Послуги немає ані в розробці, ані в планах. Зберігайте спокій, всім гарного дня", — написав він.

Коментар з'явився не на порожньому місці. Сьогодні в Раді розповіли, коли запускатимуть процес вручення повісток через "Дію"

На сьогоднішній день поки що немає рішення про те, що українці почнуть отримувати повістки у додатку Дія. Але при цьому не можна виключати, що цей процес дуже скоро все одно запустять. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів член комітету Верховної Ради з питань нацоборони Федір Веніславський. 

"Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій і паперові повістки мають точно відійти в минуле. Але на сьогодні це проекти не в короткостроковій перспективі", — пояснив Федір Веніславський. 

За його словами, зараз Україна просто не має технічних можливостей, щоб оцифрувати військовий облік та запустити повістки в "Дії". 

Тим часом, в Росії запровадили електронні повістки.

Традиційні паперові повістки в РФ збережуться, але буде можливість дублювати їх в електронному вигляді, наприклад через портал держпослуг. При цьому повістка вважатиметься отриманою з моменту розміщення в особистому кабінеті військовозобов'язаного. Як зазначають у Думі, всі види повісток, які надсилатимуться військовозобов'язаним, матимуть однакову юридичну силу. До того ж, військовослужбовцям, які отримали повістку з військкомату, з дня її вручення забороняється виїзд з РФ. 

А в Україні розширили повноваженні воєнкоматів. Відтепер їм дозволено вручати повістки чоловікам незалежно від їх місця взяття на облік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини