Головна Новини Суспільство Війна з Росією Уряд розширив повноваження військкоматів: як тепер видаватимуть повістки в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд розширив повноваження військкоматів: як тепер видаватимуть повістки в Україні

Уряд розширив повноваження військкоматів

16 квітня 2023, 19:56
Поділіться публікацією:

Нещодавно Кабмін розширив повноваження військкоматів. Відтепер їм дозволено вручати повістки чоловікам незалежно від їх місця взяття на облік. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідну постанову №318.

Уряд розширив повноваження військкоматів: як тепер видаватимуть повістки в Україні

Кабмін розширив повноваження військкоматів (фото з відкритих джерел)

Відомо, що раніше військовозобов'язані повинні були відвідувати військкомат, де вони були зареєстровані, а не там, де вони фактично перебувають.

 Відтак, у постанові йдеться, що військкомати отримали право сповіщати громадян про мобілізацію та закликати:

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;
  • на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);
  • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

У документі йдеться, що виняток матимуть — військовозобов’язані та резервісти СБУ та Служби зовнішньої розвідки.

Окрім того, представники ТЦК не будуть займатися підготовкою та веденням територіальної оборони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомому акторові прийшла повістка. Актор Тарас Цимбалюк повідомив, що йому прийшла повістка. Така  звістка його не  радує, бо він не є військовим фахівцем. Як він стверджує, пішов би захищати  свою країну, коли б щось вмів. Також актор заявив, що упевнено  сприйняв би цю  звістку, коли був впевнений,  що спочатку  він буде навчатись, а пізніше вже його відправлять  на лінію вогню. Але  відразу опинитись на передовій, не маючи ніякої  підготовки, як він стверджує — треш. Важливо, що Тарас Цимбалюк — 33-річний  вітчизняний актор, що став відомим, знявшись в ролях  у відомих  серіалах  "Кріпосна" і "Спіймати Кайдаша".

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини