Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кабміні повідомили, де розташують Національний військовий меморіал
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні повідомили, де розташують Національний військовий меморіал

Національне військове меморіальне кладовище стане останнім прихистком для полеглих за волю України героїв

19 серпня 2023, 19:52
Поділіться публікацією:

Уряд прискорить терміни проектування Національного військового меморіального кладовища, заявив голова уряду Денис Шмигаль. Про це повідомляють "Коментарі".

У Кабміні повідомили, де розташують Національний військовий меморіал

В Україні створять Національне військове меморіальне кладовище

"Прийняли документ, який врегульовує процедуру проектування такого меморіального кладовища на території Гатненської громади Фастівського району Київської області, а також механізм відведення земельних ділянок для зазначених потреб. Маємо гідно вшанувати пам’ять українських героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Ми назавжди перед ними в боргу", — написав в телеграм-каналі Денис Шмигаль.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до Київради з проханням виділити землю для меморіалу на Лисій горі у Голосіївському районі Києва, що і було зроблено. Однак, таке рішення здійняло бурю протестів громадських організацій та активістів, через те, що Лиса гора — це землі заповідного фонду, і створення кладовища призведе до забудови заповідних земель. Також у тій місцевості, стверджували деякі активісти, "негативна енергетика" та не зовсім вдалий для кладовища рельєф. Окрім цього, там досі можуть лишатися снаряди Першої світової війни і це традиційне місце зібрань представників неоязичників та толкієністів.

Серед інших локацій також пропонувалися території Співочого поля у Печерському ландшафтному парку, пустир на Виставковому центрі (колишня ВДНГ), пустир біля Берковецького кладовища та ще кілька місць. Врешті, земельна комісія Київради також дійшла висновку про недоцільність створення місця поховання на Лисій горі.

23 березня 2023 урядовці представили проєкт розташування Національного військового меморіального кладовища у Биківнянському лісі вздовж Броварського шосе, неподалік виїзду з Києва та по сусідству з Національним історико-меморіальним заповідником "Биківнянські могили". Передбачалося, що це будуть різні об'єкти, буферна зона від поховань жертв репресій становитиме 500 метрів.

За даними американських журналістів, які посилаються на оціночні заключення представників Білого дому, ЗСУ втратили під час широкомасштабного вторгнення РФ до 70 тисяч убитих і до 120 тисяч поранених, армія РФ - 120 тисяч загиблих і близько 170 тисяч поранених. 

Тим часом, Медведєв закликав "знищити українську державу вщент".

Борель назвав РФ "бензоколонкою з атомною бомбою".

А експерти розповіли, яку багатоходівку задумав Ердоган із Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини