Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кабміні назвали регіон, де розпочалася обов'язкова евакуація
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні назвали регіон, де розпочалася обов'язкова евакуація

Перший поїзд прибув сьогодні вранці до Кропивницького. Жінки, діти, люди похилого віку, багато маломобільних

2 серпня 2022, 13:02
Поділіться публікацією:

У вівторок, 2 серпня, розпочалася обов'язкова евакуація цивільних із підконтрольної Україні території Донецької області. Як повідомляє видання "Коментарі", про це у себе в Телеграм повідомила віце-прем'єр Ірина Верещук.

У Кабміні назвали регіон, де розпочалася обов'язкова евакуація

Евакуація. Фото: TELEGRAM-КАНАЛУ ВЕРЕЩУК

Повідомляється, що насамперед військові та рятувальники намагаються евакуювати жінок, дітей, людей похилого віку. Так, перший такий поїзд із Донеччини сьогодні вже зустріли у Кропивницькому. Ірина Верещук запевняє, що ніхто не залишиться поза увагою та дахом над головою, всіх буде розселено, всі зможуть тимчасово перечекати важкий час.

У свою чергу голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомляє, що кожного парного дня з Покровська вирушатиме евакуаційний потяг до Кропивницького із зупинкою в Олександрії. Час відправлення – 16.30.

Варто зазначити, що в уряді ухвалили рішення про обов'язкову евакуацію українців, які мешкають у Донецькій області у зв'язку з наближенням опалювального сезону. Оскільки війна в Україні затягується і бойові дії на Донеччині не припиняються, тобто велика небезпека, що наближенням осені люди залишаться в холодних будинках без тепла та електрики. У Кабміні зазначили, що влада діє на випередження, намагаючись вже зараз евакуювати людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зернова угода та смерть Вадатурського: як це може бути пов'язано – кому дісталося зерно "Нібулону".

Також видання "Коментарі" повідомляло – позаду 160 днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну: чому перелом у війні вже розпочався – які плани ЗСУ. На ці та інші питання експерти відповіли в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини