Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли нові деталі про авіакатастрофу літака Іл-76: причетні російські спецслужби
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли нові деталі про авіакатастрофу літака Іл-76: причетні російські спецслужби

Українська розвідка помітила, що російські спецслужби причетні до інциденту з катастрофою літака Іл-76.

25 січня 2024, 15:15 comments1421
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов розповів, що на борту літака Іл-76 мали перебувати вищі військові та політичні представники РФ. Однак ФСБ скасувала їх політ та запропонували інший транспорт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

У ГУР розповіли нові деталі про авіакатастрофу літака Іл-76: причетні російські спецслужби

Речник ГУР Андрій Юсов. Фото з відкритих джерел

Речник ГУР Андрій Юсов розповів, що російські спецслужби скасували політ на знищеному літаку Іл-76 для російської військової та політичної еліти. Попри це, імена посадовців, які не сіли в літак з'ясовані та будуть надані міжнародному розслідуванню.

"На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора... Але в останній момент ФСБ фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту", — розповів Юсов.

Юсов додає, що російські представники ФСБ також було на місці аварії та вигнали рятувальників, які приїхали на місце події. Таким чином вони не змогли здійснити огляд місця, зробити фотографії та скласти протокол авіатрощі.

Крім того, за словами представника ГУР, відео, які публікуються в мереж показують, що на місці падіння літака Іл-76 відсутні тіла. Також стало відомо, що у морг Бєлгорода було відправлено п'ять тіл. Що ставить під сумнів російські заяви про українських полонених на борту Іл-76.

"Власне, ця кількість відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який був у складі Військово-космічних сил Росії", – наголосив представник української розвідки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український військовий відреагував на заяву Міноборони РФ щодо присутності військовополонених на борту літака Іл-76. За його словами російська сторона 100% бреше. Як приклад військовий навів вагомий аргумент.

Також "Коментарі" писали, що у США розповіли, як Кремль використовує катастрофу Іл-76.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини