Головна Новини Суспільство події У США розповіли, як Кремль використовує катастрофу Іл-76
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, як Кремль використовує катастрофу Іл-76

За даними ISW, Росія використовує катастрофу Іл-76, щоб посіяти в Україні невдоволення

25 січня 2024, 08:42
Поділіться публікацією:

Відразу після того, як стало відомо про катастрофу Іл-76, російські пропагандисти включилися в роботу. Вони, застосовуючи методи Кремля, використовують катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову підтримку Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, як Кремль використовує катастрофу Іл-76

Літак Іл-76. Фото з відкритих джерел

Американські фахівці та оглядачі наводять слова голови Комітету з оборони Державної думи Росії Андрія Картаполова, який заявив, що Україна навмисно збила Іл-76, знаючи, що на борту були українські військовополонені, і закликав призупинити всі обміни військовополоненими на невизначений термін.

Водночас, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв звинуватив українську "внутрішньополітичну боротьбу" в причетності до катастрофи.

Крім цього, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який зараз перебуває в Нью-Йорку на засіданні Ради безпеки ООН, закликав до термінового скликання засідання РБ ООН, присвяченого цій авіакатастрофі, та звинуватив Україну в тероризмі.

ISW зазначає, що такі російські звинувачення частково мають на меті посіяти невдоволення в Україні та посилити недовіру до українського уряду, що узгоджується з іншими російськими інформаційними зусиллями, спрямованими на ослаблення України всередині країни.

Військові аналітики зазначають, що обмін військовополоненими є чутливим питанням як для Росії, так і для України, і риторичні згадки про військовополонених передбачувано викликають емоційну реакцію. Крім того, російські офіційні особи зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна збила Іл-76 американськими чи німецькими ракетними системами, ймовірно, у спробі відмовити західних партнерів України від надання Україні критично важливих систем протиповітряної оборони, необхідних для оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Білгородській області впав військовий літак Іл-76: чи є загиблі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини