Головна Новини Суспільство Війна з Росією 100% брехня: колишній полонений пояснив, що не так з авіакатастрофою Іл-76
commentss НОВИНИ Всі новини

100% брехня: колишній полонений пояснив, що не так з авіакатастрофою Іл-76

Український військовий відреагував на заяву Міноборони РФ щодо збиття літака Іл-76 з нібито українськими військовополоненими.

24 січня 2024, 16:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ветеран ЗСУ, який перебував у російському полоні Макс Колесников відреагував на інформацію міністерства оборони РФ, яке заявило, що на збитому російському літаку пребували військовополонені. За його словами це 100% брехня росіян. 

100% брехня: колишній полонений пояснив, що не так з авіакатастрофою Іл-76

Літак Іл-76. Фото з відкритих джерел

У Міноборони РФ заявили, що на збитому Іл-76 було 65 полонених, а також 6 членів екіпажу та три супроводжуючих. Однак Макс Колесников пригадує, що коли він перебував у російському полоні і їх групу з 50 осіб перевозили в інше місце, то російських супроводжуючих було значно більше – по два військовополонених майже на кожного одного росіянина.

"А ось перша 100% брехня про Іл. Коли мене везли літаком з Брянську в Бєлгород, то на 50 полонених було десь рил 20 з їх воєнної поліції", — пише Макс Колесников в соціальній мережі X.

На цю інформацію відреагував український журналіст Андрій Цаплієнко, який зробив свої припущення. За його словами, у випадку, якщо це все ж був літак з полоненими, то в літаку було більше росіян, ніж назвали в Міноборони РФ. Іншим варіантом Цаплієнко розглядає можливість, що росіяни знали заздалегідь про можливу втрату Іл-76, тому навмисно мінімізували кількість своїх людей на борту.

Зазначимо, що наразі офіційних коментарів з української сторони щодо збиття літака Іл-76 немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина поставить Україні нову зброю. Однак німецький оглядач розкритикував цю військову техніку назвавши її "мотлохом".

Також "Коментарі" писали, що Франція оголосила про приємний сюрприз для України. Яка допомога надійде з Парижа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини