Головна Новини Суспільство Війна з Росією Журналіст розкритикував гелікоптери від Німеччини: "віддаємо Україні мотлох"
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст розкритикував гелікоптери від Німеччини: "віддаємо Україні мотлох"

Юліан Репке пояснив, у чому небезпека гелікоптерів Sea King, які Німеччина готується передати Україні.

24 січня 2024, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький військовий оглядач Юліан Репке заявив, що оголошенні гелікоптери Sea King є застарілою та небезпечною технікою для українських солдатів під час війни. За його словами це 50-річні вертольоти, яким потрібно тривалий час на технічне обслуговування.

Журналіст розкритикував гелікоптери від Німеччини: "віддаємо Україні мотлох"

Гелікоптери Sea King. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King, які зможе використовувати у різних сферах, зокрема для транспортування солдатів та розвідки у Чорному морі.

Попри новий вид зброї для України, німецький журналіст Юліан Репке зазначив, що цим вертольотам близько 50 років і вони з 2020 року виводяться з експлуатації в німецькій армії. 

"Проблема Sea King полягає в простому старінні: у той час як у 2006 році потрібно було від 50 до 60 годин технічного обслуговування, щоб забезпечити одну годину польоту, зараз співвідношення становить 1 до 120", - зазначив журналіст та додав, що Німеччина "віддає Україні мотлох".

Репке оцінює гелікоптери непоганими у мирний час, однак під час війни вони можуть становити небезпеку для військових.

"Якщо у вас є 120 годин технічного обслуговування, щоб організувати одну безпечну годину польоту в цілком спокійній обстановці, це гарний старожил. Для країни у стані війни з невеликою кількістю пілотів і ворожим оточенням це просто небезпечно для життя українських солдатів", — пояснив Юліан Репке.

Очікується, що гелікоптери Sea King Україна отримає в середині 2024 року разом з запасними деталями до них. Затримка відправлення пов'язана з навчанням українських пілотів, яке буде відбуватись у Німеччині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кулеба назвав цілі по яких Україна битиме німецькими ракетами Taurus.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини