Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба назвав цілі по яких Україна битиме ракетами Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав цілі по яких Україна битиме ракетами Taurus

Україна очікує від Німеччини рішення щодо поставок ракет Taurus, якими ЗСУ будуть атакувати російську військову інфраструктуру.

24 січня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у випадку отримання німецьких ракет Taurus, Україна їх не буде використовувати для ударів по Москві, адже ця зброя необхідна для інших цілей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Кулеби для видання Bild.

Кулеба назвав цілі по яких Україна битиме ракетами Taurus

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Німецька опозиція закликає надати Україні далекобійні ракети Taurus, однак канцлер Шольц поки не прийняв остаточного рішення щодо цих ракет. На цю ситуацію відреагував очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

"Як би абсурдно це не звучало, виглядає так, що Північна Корея для Росії ефективніший партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Це абсурдно. І це має змінитися", – сказав Кулеба.

Кулеба пояснив, що проблема з боєприпасами є найбільшою від початку війни. За його словами Росія збільшила свої потужності з виготовлення ракет та отримує додаткові замовлення від КНДР, тоді як українські партнери не надають того, що обіцяли у публічних заявах.

Міністр також висловив сподівання, що німецький уряд прийме рішення та відправить Україні ракети Taurus, які будуть використанні на території України.

"Ракети великої дальності, які надали західні партнери, потрібні не для того, щоб атакувати Москву чи будь-яку іншу частину території Росії. Taurus нам потрібні, щоб знищити російську військову інфраструктуру за фронтом на території України", — пояснив Кулеба, як Україна використає ракети Taurus.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині зробили заяву щодо поставок зброї для України.

Також "Коментарі" писали, що у НАТО закінчується час на підготовку до війни. Столтенберг пояснив, чи є загроза з боку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини